Как да подсигуриш твоят дом с нова входна врата?

Обзавеждането, комфорта и стила в един дом са много важни, но най–напред трябва да помислим за нашата сигурност и това на семейството ни, както и всички ценни вещи в жилището ни. За да бъдем спокойни в нашето гнездо е необходимо да го подсигурим със здрава входна врата. А как да направим правилния избор за нея?

 

Това е един от много често задаваните от всеки въпрос. Бързо и лесно може да направим своя избор за най-подходяща сред всички входни врати, ако предварително се запознаем с някои особености. А те са:

  • Да знаем за къща или апартамент е вратата. Понеже се предлагат модели, които са подходящи за външни условия. Специално изработените модели за външни условия подсигуряват по–дълъг живот на вратата.
  • Да знаем колко сантиметра е отвора ни на височина, широчина и дебелина на зида. Тъй като се предлагат в различни големини, а това е удобство за нас, защото не се налагат корекции по отвора. Много фирми имат опцията за изработване на входни врати по индивидуални размери и модели. Те могат да бъдат двукрили – с две еднакви по големина крила или с тясно и основно крило, активно или пасивно. Изобщо пазара предлага много варианти според отворите и вкуса на потребителите.
  • Да знаем посоката на отваряне. Предлагат се няколко варианта: ляво, дясно, навън или навътре.
  • За избора на дизайн и цвят на входната врата е нужно предварително да знаем с какво искаме да я съчетаем, за да изглежда стилно и красиво – дали ще бъде в тон с интериорните врати или ще съчетаваме с друго. Има голям избор на модели, както на метални прахово боядисани, така и метални с покритие имитиращо дърво.
  • За сигурността ни е нужно да знаем, че се предлагат с различни по дебелина крила, имаме избор и за заключващите системи: с една, две и допълнително резе. Някои от моделите се предлагат и с вградена алармена система.

Спазвайки тези стъпки със сигурност ще успеем да изберем най–добрата и подходяща за нас входна врата. Друго важно нещо, което трябва да знаем, е че надеждната и здрава врата струва пари, често по външния вид не може да преценим добре това и се подлъгваме, като изберем евтин вариант. Входната врата е сигурност за нас, семейството и вещите ни, затова не пестете пари за сметка на сигурността!