Съчетаване на вратата с цвета на пода

В зависимост от стила на нашия дом, вратите могат да не се забелязват при което да придават определен характер в домът ни. Те трябва да си взаимодействат с подовата настилка, така че да бъде като едно цяло и да допълва нашия интериор. Затова и решението ни за избор на определен цвят е много по-трудно, поради причината, че има голямо разнообразие на цветове, модели на врати и на подова настилка.

Правила при съчетание на врата с пода

Трябва да знаем някои основни и водещи правила при избора на врати и под, за да имаме накрая едно перфектно съчетание и усещане за хармония. Като един от основните методи за избора на врата спрямо пода е на принципа на подобието. При който вратите и пода са в подобни цветове. Като по този начин имаме известна свобода като могат да бъдат по-тъмни или по-светли, при което ще изглеждат и по-хармонични. Изборът на едни и същи цветове на вратите и пода изглежда изключително ефектно при тъмен паркет. Ако например пода ни е дъбов, то тогава е добре да изберем бяла врата.

Комбинация от цветове

При комбинацията на светли и тъмни цветове определено имаме по-голяма свобода при останалите елементи от нашия интериор. Като при такава комбинация добре се съчетават врати в цвят тъмен орех, абанос или венге със светъл гранитогрес или естествен камък. Ако изберем този контраст между вратите и пода трябва внимателно да подберем цветовете, за да не съчетаем погрешните цветове.

Никога не трябва да правим компромис между избора на врата и под, защото те определят цялостния облик на нашето жилище. Така че избора ни зависи в зависимост от нашия стил и предпочитания. През последните години са настъпили много промени в подхода на интериорните дизайни и по отношение на начина и на избор. Но все пак вратите и пода са една от основните части на нашия дом при което е добре да бъдат съчетани със стил и усещане за комфорт.